Апелативният спецсъд ще гледа мярката за неотклонение на обвинената за участие

...
Апелативният спецсъд ще гледа мярката за неотклонение на обвинената за участие
Коментари Харесай

Решават дали да пуснат Арабаджиева вкъщи

Апелативният спецсъд ще гледа мярката за неотклонение на обвинената за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари Маринела Арабаджиева
.
На 18 септември 2019 година Специализираният углавен съд промени в закрито съвещание мярката ѝ за неотклонение в " домакински арест ". Причината за решението бе влошеното ѝ здравословно положение.

На идващия ден Специализираната прокуратура внесе в съда митинг против това определение. От държавното обвиняване мотивираха митинга си с резултатите от последната съдебно-медицинска експертиза за здравословното положение на Арабаджиева, които сочат, че тя може да обитава в изискванията на следствения арест. Другият претекст е отказът на Арабаджиева да бъде настанена за терапия в болница „ Лозенец ”, макар разпореждане на наблюдаващия прокурор от юли месец.

Съпругата на предприемача Ветко Арабаджиев бе екстрадирана от Испания на 30 май. Непосредствено след идването ѝ в София, тя бе привлечена към наказателна отговорност, бяха ѝ предявени обвинявания. На извършения разпит тя отхвърли да дава пояснения. Маринела Арабаджиева е упрекната за присъединяване в проведена незаконна група, основана за осъществяване на данъчни престъпления (при изискванията на съучастничество и в границите на продължавано престъпление), както и изпиране на пари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР